Vår story

Anakonda Kidswear ekologiska barnkläderAnakonda Kidswear är ett ekologiskt barnklädesmärke grundat i Malmö 2017. Jag som ligger bakom Anakonda Kidswear heter Åsa Tordenmalm och jobbar till vardags som grafisk formgivare och illustratör. Någon gång runt 2010/2011 började jag upptäcka hur roligt det är att designa mönster och det absolut roligaste visade sig snart vara att designa för barn. Jag designade en del tyger som producerades och såldes både i Sverige och ute i Europa och ganska snart föddes en dröm om att starta ett helt eget klädmärke. Våren 2017 tog jag tag i den drömmen på allvar och nu är vi alltså här med vår första kollektion! Jag sköter i nuläget allting själv, från att designa både prints och plagg, till fotografering och webbshop-byggande, så vi börjar smått och hoppas ödmjukt på att få växa med tiden.

Anakonda Kidswears ambition är att göra lekfulla bekväma kläder som barn trivs i och som är producerade på ett sätt som är skonsamt mot miljön och under rättvisa förhållanden. Alla plagg är därför tillverkade hos GOTS-certifierade Macrofast/Sree Kanaga Durgaa Textile i Indien.

Vår kollektion för vår/sommar 2018 består av ett fåtal baskläder som baggy pants, leggings och t-shirts för barn i åldern 1-6 år (storlek 86/92–110/116). Kollektionen kommer att säljas hos utvalda återförsäljare och här i vår egen webbshop, som öppnar under våren 2018. Välkomna att vara med på vår resa!