Integritetspolicy

Vilka vi är

Vår webbplatsadress är: https://www.anakondakidswear.se. Företaget bakom Anakonda Kidswear heter Whippet Form & Design.

 

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

Recensioner
När besökare lämnar recensioner på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i recensionsformuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden. Lagringstid: Om du skriver en recension kommer recensionen och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

Kontaktformulär/e-mailkontakt
När besökare kontaktar oss genom kontaktformuläret på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i formuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden. När du skickar ett vanligt e-mail till oss sparar vi ditt namn och din mailadress. Lagringstid: Vi sparar din mailadress och vår mailkorrespondens i ett år. Denna information kommer ej att användas till marknadsföring.

Cookie-filer
Vi använder cookie-filer för att hålla reda på innehållet i varukorgen när du besöker vår sida. Vi spårar också filer för att kunna visa produkter du nyligen tittat på.

Om du har ett konto och loggar in på denna webbplats kommer vi att skapa en tillfällig cookie-fil för att kontrollera om din webbläsare accepterar cookie-filer. Lagringstid: Denna cookie-fil innehåller ingen personligt identifierbar information och försvinner när du stänger din webbläsare.

När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Lagringstid: Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.

Orderregister
När du handlar av oss frågar vi efter ditt namn, din fakturaadress, leveransadress, mailadress, kreditkortsnummer/betalningsdetaljer och frivillig information som användarnamn och lösenord. Vi lagrar även IP-adress samt köpta varor. Detta gör vi för att kunna:

  • skicka information till dig om ditt konto och din order
  • svara på dina frågor, inklusive återköp och klagomål
  • behandla betalningar och förhindra bedrägerier
  • konfigurera ditt konto för vår butik
  • försäkra oss om att lagkrav efterlevs, exempelvis bokföringslagen
  • förbättra vår butikserbjudanden
  • skicka dig marknadsföringsmeddelanden, om du väljer att ta emot dem

Lagringstid: Så länge vi är skyldiga att spara uppgifterna enligt gällande lag.

Preorderregister
För att Du ska kunna återfå en lämnad varukorg igen och enkelt utföra ett köp om du lämnat kassan sparar vi i preorderregistret varor du lagt i varukorgen samt eventuell e-mailadress. Lagringstid: Tre månader.

Kundkonto
För användare som registrerar sig på vår webbplats sparar vi de personuppgifter de anger i sin användarprofil samt IP-adress. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information. Lagringstid: Två år efter du senast köpte något.

Betalning via Hips
Uppgifter som användare lämnar för att kunna genomföra en betalning samlas in och hanteras av vår betallösningsleverantör Hips. Detta är deras egen text om hur de hanterar era uppgifter: I och med att du anger eller efterfrågar information börjar du använda Hips Checkout. Därigenom har du också godkänt vår behandling av dina personuppgifter, inklusive möjligheten för oss att överföra uppgifterna till tredje part eller för behandling utanför EU/EES-området. För att få använda Hips Checkout måste du vara minst 15 år. För att säkert kunna identifiera dig och förhindra obehörigt nyttjande eller missbruk av Hips Checkout samt för att uppfylla kraven enligt god kreditgivningssed behöver Hips säkerställa din identitet. Hips inhämtar tilläggsinformation såsom personnummer, namn och adress samt, vid val av kreditalternativ, kreditinformation från olika leverantörer. Hips behöver även använda den information som du kan ha lämnat vid tidigare köp, allmänt tillgänglig information på internet samt information om hur du tidigare har uppfyllt våra betalningsvillkor, för att göra en riskbedömning. Hips Checkout anpassar automatiskt riskbedömningen, och därmed utformningen av tjänsten, för varje gång du använder tjänsten och du behöver inte ange mer information än nödvändigt. I vissa fall visas tidigare angiven och av Hips godkänd adress till dig så snart du uppgivit din e-postadress och ditt postnummer. Den godkända adressen får endast användas i syfte att förifylla adressuppgifterna i direkt samband med ett köp. Genom att slutföra köpet bekräftar du din identitet och korrekt leveransadress. Om du tidigare har handlat med Hips Checkout och därigenom angivit din adress kommer din adress automatiskt att förifyllas så fort du angett din e-postadress och postnummer. Du kan närsomhelst avsäga dig den här funktionen genom att skicka ett e-postmeddelande till dataskydd@hips.se eller genom att välja det alternativet direkt i Hips Checkout.

Nyhetsbrev
Vårt nyhetsbrev skickas ut via MailChimp. Om du väljer att registrera dig för vårt nyhetsbrev sparas din e-mailadress och kommer endast att användas till dessa utskick. Du kan när som helst välja att avsluta din prenumeration och tas då även bort från vår lista hos MailChimp.

 

Vilka rättigheter har du över dina data?

Om du har ett konto eller har skrivit några recensioner på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

 

Vart skickar vi dina uppgifter?

Recensioner från besökare kanske kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost.

Vårt nyhetsbrev skickas ut via MailChimp. Om du väljer att registrera dig för vårt nyhetsbrev sparas din e-mailadress och kommer endast att användas till dessa utskick. Du kan när som helst välja att avsluta din prenumeration och tas då även bort från vår lista hos MailChimp.

 

Varför behandlar vi uppgifter?

Vi behandlar dina uppgifter för att kunna fullgöra våra avtal gentemot dig som kund, såsom genomförande av köp, utskickande av varor, fakturering och betalning, och tillhandahålla support, samt för att följa tillämplig lagstiftning, till exempel bokföringslagar, distanshandelslagar, konsumentköplagar mm, samt för att marknadsföra våra varor och tjänster genom e-mail.

 

Vår kontaktinformation

Postadress:
Whippet Form & Design
Östra Kristinelundsvägen 9b
217 48 Malmö

Org.nr: 740219-4067
Momsreg.nr: SE740219406701

Kontakt:
Kundtjänst telefon: 040-643 31 02
E-post: hej@anakondakidswear.se